Primo Grill vragen

Is het veilig om de Primo Grill gedurende alle seizoenen te gebruiken?

Jazeker. De Primo Grill & Smoker kunt u gedurende het hele jaar gebruiken. Ze presteren ongeacht het klimaat.

Kan ik de Primo Grill buiten laten staan in de regen?

Jazeker. De Primo Grill is beschermd met een loodvrije glans laag die thermaal met het keramische materiaal is gebakken. We raden u wel aan om de beschermhoes te gebruiken om de andere metalen onderdelen van de Primo Grill & Smoker te beschermen.

Wat is het doel van de bescherm banden?

De bescherm banden zijn de verbinding tussen de twee belangrijkste secties van de grill waardoor er een betere temperatuur regeling mogelijk is.

Ze beschermt de beide delen van de Primo Grill als het deksel te snel wordt gesloten.

Moet ik de bescherm banden vervangen?

Jazeker. De bescherm banden zijn gemaakt uit een generisch vilt vrij van chemische stoffen. Indien nodig, kan een nieuwe band worden aangebracht met hittebestendige lijm. Dit kunt u gewoon bij ons bestellen.

Hoe krijg ik een bedje van kolen in brand?

Dat is niet mogelijk. Met de Primo Grill is het niet nodig om echt veel houtskool te laten branden. Bekijk de thermometer en naar gelang wat u wilt koken regelt u de temperatuur voor een optimaal resultaat.

Hoe lang moet ik wachten tot de kolen warm zijn?

Dat is afhankelijk van wat en hoe u wilt koken.

Langzaam en traag: sluit beide lucht toevoeren,voordat de temperatuurmeter 100 graden Celsius heeft bereikt.

Licht geroosterd: Laat de Primo Grill tot 150 graden Celsius komen en sluit dan de luchttoevoer met de helft.

Geroosterd: Laat de temperatuur tot 260 graden Celsius à 310 graden Celsius komen en sluit dan de luchttoevoer voor 2,5 centimeter.

Andere variabelen: De soort houtskool dat u gebruikt, hoeveelheid voedsel, omgevingstemperatuur, etc..

Hoe laat ik het vuur uitgaan?

Sluit na het koken alle openingen, zodat de overblijvende kolen zullen doven. Gebruik de rest van de kolen opnieuw voor de volgende keer. Door de thermo-karakteristieken van de Primo Grill zal het een tijdje duren, voordat deze is afgekoeld.

WAARSCHUWING: Gebruik geen water om de brandende kolen te doven.

Hoe kan ik snel de temperatuur minderen?

Sluit de onderste en bovenste luchttoevoer volledig. Laat ze gesloten totdat u de gewenste kook temperatuur hebt bereikt. Hierna verandert u de luchttoevoer om de temperatuur te regelen. Voor extreme temperatuur dalingen opent u het deksel gedurende een tijdje.

Kan ik vloeibare brandstof gebruiken?

Nee. Gebruik nooit vloeibare brandstof, omdat het keramische deel de geur van deze vloeistof zal opnemen en dit kunt u ruiken in uw voedsel.

Kan ik met een open deksel koken?

Met een open deksel grillen kan best uitgeprobeerd worden door een ervaren griller. U verbruikt hierdoor wel wat meer houtskool. Deze manier van grillen/roosteren is eerder geschikt voor kleinere hapjes.

Heb ik geen draaispit nodig met mijn Primo Grill?

Nee. Een draaispit heeft u niet nodig, omdat er binnen in de Primo Grill een gelijkmatige verdeling van de warmte is. Dus al uw vlees kookt regelmatig.

Kan ik verschillend voedsel bakken op hetzelfde moment?

Jazeker. De Primo Grill laat het toe om verschillend voedsel op hetzelfde moment te bakken, zelfs op verschillende temperaturen. Dit is mogelijk als u gebruikmaakt van de gietijzeren verdeler en met een half gevulde brandhaard werkt.

Kan ik een pizza of brood bakken in de Primo Grill?

Jazeker. Gebruik de keramische pizza steen voor prima resultaten.

Kan ik een druiprek gebruiken?

Als u een druiprek gebruikt, dan voorkomt u dat marinade en vetten in de kolen terechtkomen. Daarmee voorkomt u hoge vlammen.

Moet ik de grill roosters verhogen of verlagen?

Nee. De circulatie van de warmte is gelijk in de Primo Grill & Smoker, waardoor het niet nodig is om het rooster te verlagen of te verhogen.

Kan ik de Primo Grill gebruiken om te roken?

Jazeker. Om te roken moet u de temperatuur van de Primo Grill & Smoker verlagen 65 en 120 graden Celsius. Als u een extra smaak wilt toevoegen, dan kunt u uw favoriete houtsnippers gebruiken.

Moet ik de binnenkant van de Primo Grill reinigen?

Nee. U moet alleen de buitenkant van de Primo Grill reinigen, niet de binnenkant. Het makkelijkste is om de roosters te reinigen en de assen te verwijderen. De buitenkant kan worden gereinigd met warm water met wat afwasmiddel.

Kan ik de Primo Grill gebruiken op een houten ondergrond?

Jazeker. De Primo Grill kan op elke houten ondergrond worden gebruikt, als u maar de stenen voet gebruikt om de Primo Grill op te zetten.

Hoe verwijder ik de as?

Zeer gemakkelijk. Open de onderste luchttoevoer en gebruik de aspook om de as uit de Primo Grill te verwijderen. Haal de brandhaard noch de keramische plaat uit de BBQ.

Mijn Primo Grill heeft kleine barstjes. Moet ik ongerust zijn?

Nee. Deze kleine barstjes zijn normaal en zullen niets veranderen aan de degelijkheid van de Primo Grill. Maar indien er effectief keramiek afbrokkelt, neem dan contact met ons op.

Andere vragen?

Hebt u een vraag die hierboven niet wordt beantwoord? Mail ons gerust.

Bellen kan uiteraard ook: 06 51 49 66 22