Beschrijving
De Primo Grill Ovaal XL 400 is één van de populaire Keramische grills.
Het toestel biedt u een bakoppervlak en de gepatenteerde ovalen vorm zorgt voor een extreme bakkwaliteit.
De Primo Grill is energie zuinig. Met een halve bak houtskool kunt u al 8 uur grillen!
Als u low and slow aan het koken gaat kunt u de grill gemakkelijk 24 uur laten branden zonder deze bij te vullen.
Keramiek is warmte vast en heeft daardoor maar weinig energie nodig om heet te blijven.
De kookmethodes van de Primo Grill
De Primo ovaal biedt u twee zeer duidelijke afgescheiden bakzones waarop u direct en indirect kunt bakken.
Gril bijvoorbeeld een biefstuk op de directe zijde en rooster vis of groenten op de indirecte kant.
GRILLEN (DIRECTE BEREIDING)
Gebruik deze opstelling van de Primo Grill om vlees direct op hoge temperatuur te grillen.
Denk aan bijvoorbeeld steaks, kippenborst of eigenlijk ieder vleesgerecht dat direct boven het houtskool bereid dient te worden.
DIRECTE + INDIRECTE BEREIDING
Gebruik de indirect zone van de Primo Grill om vlees direct te garen, terwijl u op de indirecte zone andere gerechten bereidt zoals de groenten.
Ook zou uw op de direct kookzone van de Primo Grill het gerecht voor kunnen grillen en daarna verplaatsen naar de indirecte kookzone om op lagere temperatuur verder te garen.
SLOW COOKING
Gebruik deze configuratie voor indirect koken.
Door middel van de halve keramische reflector steen (de keramische plaat die ervoor zorgt dat de hitte en infraroodstraling van het gloeiende houtskool niet direct uw gerecht garen) verandert uw Primo Grill in een oven.
Kook op lage temperatuur voor het langzaam garen van vlees of op hoge temperaturen voor het bakken van pizza’s of brood.