Veel gestelde vragen

Hoe ga ik met mijn Primo om?

Heb je vragen over Primo Grill, het gebruik van je kamado, garantie of een bestelling? Op de veelgestelde vragen vind je heldere antwoorden over onder andere gebruik, onderhoud, levering en service.

Kom je er toch niet helemaal uit of mist er iets? Laat het ons weten. We denken graag met je mee, zodat jij weer zorgeloos verder kunt grillen.

Is het veilig om de Primo Grill gedurende alle seizoenen te gebruiken?

Jazeker. De Primo Grill & Smoker kunt u gedurende het hele jaar gebruiken. Ze presteren ongeacht het klimaat.

Jazeker. De Primo Grill is beschermd met een loodvrije glans laag die thermaal met het keramische materiaal is gebakken. We raden u wel aan om de beschermhoes te gebruiken om de andere metalen onderdelen van de Primo Grill & Smoker te beschermen.

De bescherm banden zijn de verbinding tussen de twee belangrijkste secties van de grill waardoor er een betere temperatuur regeling mogelijk is.

Ze beschermt de beide delen van de Primo Grill als het deksel te snel wordt gesloten.

Jazeker. De bescherm banden zijn gemaakt uit een generisch vilt vrij van chemische stoffen. Indien nodig, kan een nieuwe band worden aangebracht met hittebestendige lijm. Dit kunt u gewoon bij ons bestellen.

Dat is niet mogelijk. Met de Primo Grill is het niet nodig om echt veel houtskool te laten branden. Bekijk de thermometer en naar gelang wat u wilt koken regelt u de temperatuur voor een optimaal resultaat.

Dat is afhankelijk van wat en hoe u wilt koken.

Langzaam en traag: sluit beide lucht toevoeren,voordat de temperatuurmeter 100 graden Celsius heeft bereikt.

Licht geroosterd: Laat de Primo Grill tot 150 graden Celsius komen en sluit dan de luchttoevoer met de helft.

Geroosterd: Laat de temperatuur tot 260 graden Celsius à 310 graden Celsius komen en sluit dan de luchttoevoer voor 2,5 centimeter.

Sluit na het koken alle openingen, zodat de overblijvende kolen zullen doven. Gebruik de rest van de kolen opnieuw voor de volgende keer. Door de thermo-karakteristieken van de Primo Grill zal het een tijdje duren, voordat deze is afgekoeld.

WAARSCHUWING: Gebruik geen water om de brandende kolen te doven.

Sluit de onderste en bovenste luchttoevoer volledig. Laat ze gesloten totdat u de gewenste kook temperatuur hebt bereikt. Hierna verandert u de luchttoevoer om de temperatuur te regelen. Voor extreme temperatuur dalingen opent u het deksel gedurende een tijdje.

Nee. Gebruik nooit vloeibare brandstof, omdat het keramische deel de geur van deze vloeistof zal opnemen en dit kunt u ruiken in uw voedsel.

Met een open deksel grillen kan best uitgeprobeerd worden door een ervaren griller. U verbruikt hierdoor wel wat meer houtskool. Deze manier van grillen/roosteren is eerder geschikt voor kleinere hapjes.

Nee. Een draaispit heeft u niet nodig, omdat er binnen in de Primo Grill een gelijkmatige verdeling van de warmte is. Dus al uw vlees kookt regelmatig.

Jazeker. De Primo Grill laat het toe om verschillend voedsel op hetzelfde moment te bakken, zelfs op verschillende temperaturen. Dit is mogelijk als u gebruikmaakt van de gietijzeren verdeler en met een half gevulde brandhaard werkt.

Jazeker. Gebruik de keramische pizza steen voor prima resultaten.

Als u een druiprek gebruikt, dan voorkomt u dat marinade en vetten in de kolen terechtkomen. Daarmee voorkomt u hoge vlammen.

Nee. De circulatie van de warmte is gelijk in de Primo Grill & Smoker, waardoor het niet nodig is om het rooster te verlagen of te verhogen.

Jazeker. Om te roken moet u de temperatuur van de Primo Grill & Smoker verlagen 65 en 120 graden Celsius. Als u een extra smaak wilt toevoegen, dan kunt u uw favoriete houtsnippers gebruiken.

Nee. U moet alleen de buitenkant van de Primo Grill reinigen, niet de binnenkant. Het makkelijkste is om de roosters te reinigen en de assen te verwijderen. De buitenkant kan worden gereinigd met warm water met wat afwasmiddel.

Jazeker. De Primo Grill kan op elke houten ondergrond worden gebruikt, als u maar de stenen voet gebruikt om de Primo Grill op te zetten.

Zeer gemakkelijk. Open de onderste luchttoevoer en gebruik de aspook om de as uit de Primo Grill te verwijderen. Haal de brandhaard noch de keramische plaat uit de BBQ.

Nee. Deze kleine barstjes zijn normaal en zullen niets veranderen aan de degelijkheid van de Primo Grill. Maar indien er effectief keramiek afbrokkelt, neem dan contact met ons op.